Akrylsten

Akrylsten är ett samlingsnamn för flera olika märken där det mest kända är Corian.

Den så kallade ”Akrylstenen” - är ett hårt material som erbjuder utmärkta möjligheter till design och exceptionell hållbarhet och kan därför framgångsrikt användas i såväl privata som offentliga miljöer.

Den är absolut solid och kan sammanfogas helt utan synliga skarvar. Den kan användas för tillverkning av möbler, bänkskivor, väggpaneler,  receptionsdiskar butiksinredningar m.m. Materialet är dessutom bakterie-avvisande samt man kan lägga i värme/kyl-slingor, vilket gör det utmärkt inom bl.a. sjukvårdsanläggningar, badrum, restaurang.

Akrylsten kan även användas för att skapa stora arkitektoniska objekt och är lika väl lämpad för vertikala som horisontella ytor.

Många av dina drömmar går att förverkliga med hjälp av akrylstenen. Färgpaletten har mer än 100 nyanser. Vi  kan anpassa produkten precis efter det angivna utrymmet och dina önskemål, kombinera med kakel, rostfritt stål, trä, granit och glas m.m.

Rålambshovs Snickeri är ett av få företag i Sverige som kan erbjuda termoformning (värmeformpressning) av akrylsten så genom att balansera mellan estetiska och funktionella egenskaper är akrylsten perfekt för att förverkliga dina önskemål. Skapandet av innovativa och hållbara designobjekt har inga som helst begränsningar längre, endast fantasin sätter gränserna.

Märken av denna typ som vi jobbar med inkluderar bl.a:

Rålambshovs Snickeri AB

  • Skarpnäcks Gårdsväg 6 b
  • 128 31 Skarpnäck
  •  
  • Tel 08-93 10 25
  • Säte: Stockholm